tiistai 28. syyskuuta 2010

Hämärän kaupan ilta



Perinteinen Hämärän kaupan ilta vietettiin Lieksassa 24.9.2010. Karnevaalitunnelmissa järjestetty tapahtuma rantautui koko illan ajaksi Pielisentiellä jo kolmannen kerran. Hämärän kaupan ilta keräsi taas ennätysmäärä esittelijöitä. Noin 140 esittelijää oli levittäytynyt koko Pielisentien pituudelle ja näin ollen kovaksi tavoitteeksi asetettu 100 myyjän tavoite ylitettiin kirkkaasti. Tapahtumasta on muodostunut koko kaupungin kohtauspaikka, joka tuo yhteen ihmisiä myös muualta Pielisen Karjalasta.



Arvioiden mukaan kadulla tungeksi jopa tuhansia ihmisiä joten tuntui että koko Lieksa oli herännyt keskelle hämärän kaupan huumaan.



Amcor Flexibles Finland Oy:n tehtaanjohtaja Hannu Kontiainen myhäili tyytyväisenä jo alkuillasta. Hänen teltassaan päivystivät kummiluokan oppilaat, jotka ovat keskuskoulun 8-luokan oppilaista koottu yrittäjyysluokka. Toiminnan tavoitteena on säilyttää nykyiset työpaikat ja saada uusia työntekijöitä alalle. Yritys halusi tempauksellaan tehdä toimintaansa tunnetuksi kaupunkilaisten keskuudessa ja oppilaat selvittivät kyselyllä tunnettavuuden määrää.

Joensuulainen matkatoimisto Matka-Agenttien Laila Hirvonen ja Tarja Karjalainen olivat myös myymässä ja markkinoimassa tuotteitansa.



Lieksaan heidät oli innostanut Taisto Lehikoinen, Lieksan Kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja ja idean isä. Taisto oli erittäin tyytyväinen illan onnistumiseen. Ihmisiä oli paljon ja palaute sekä myyjiltä että ostajilta oli hyvä – kauppa kävi hyvin vaikkakin pimeänä.



Illan ohjelma oli hyvin monipuolinen pitäen sisällään: paikallisia bändejä, karaokea, tulitaiteilijan, puuhatelttan lapsille , opastettuja kierroksia Pielisentiellä jne..

Kulttuurikeskuksella nähtiin myös poikkitaiteellinen muotinäytös Wasket Catwalk, joka on rakennettu Lieksalaisen mallin Rosawitha Möhringin omaelämänkertaan. Tapahtuman taustalta löytyvät myös Lieksan Yrittäjät ry eri kulttuuritoimijoiden lisäksi. Varmaa kuitenkin on että Lieksassa toivotaan Hämärän kaupan harjoittamista tulevinakin vuosina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti