sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Ursak - Vauhtia ja Vaarallisia tilanteita



Seikkailu-urheilijat kisailivat Patvinsuolla ja Koitereella Ursak-kilpailuissa.

Karelian Seikkailu-urheilijoiden eli KarSun järjestämän ursak-kisa on Seikkailu-urheilu kisa joissa mitataan kovaa fyysistä ja henkistä kuntoa. Eli suomeksi paidat kastuu ja pinnat kiristyy. Kilpailuun starttasi avoimen sarjan 10 tunnin taistoon kahdeksan eri joukkuetta ja kuntosarjan viiden tunnin "minirääkkiin" peräti 15 joukkuetta. Kisa on myös taktinen taisto jossa taistelua käydään muita ja kelloa vastaan. Näin ollen Karsun joukkuekkin suunnitteli kisareittiänsä yön pimeinä tunteina.



Rata koostui vaikeusasteeltaan erilaisista haasteista. Heti alkuun "kahlaamistyyliset" veteen sijoitetut rastit tekivät joukkueille selväksi ettei ainakaan helppoa Itä-Suomessa ei tule olemaan. Valittavana oli joko 114km täysrääkki tai "kuntosarjalaisten" kevyt 50km "perusrääkki". Kuntosarjaan osallistunut Legendaarinen Heikki Hamunen väitti valmistautuneensa lepäillen ja tankkaillen. Useimmat käyttivät tätä taktiikkaa kisan jälkeen, eikä ennen kisoja. Kuten kuvasta näkyy.



Kisajärjestelyt sujuivat rautaisella ammattitaidolla niin kuin aina ennenkin ja järjestäjille sateli kiitosta joka taholta. Myös säät suosivat kilpailijoita joten tapahtumalle on taatusti tilausta tulevinakin vuosina.



Voittajaksi 10h "täysrääkissä" selviytyi Free Adventure, toiseksi Vaarojen Maraton ja kolmanneksi ForteSport. Kuntosarjassa voittoon taisteli Är-Team, toiseksi tuli RasPi ja kolmanneksi sijoittui Murhisuon Jytke. Onnea voittajilla ja kaikille maaliin selvinneille. Nähdään ensi vuonna samoissa merkeissä Pohjois-Karjalassa. Susitaival kutsuu teitä myös tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti