perjantai 1. lokakuuta 2010

10. Viscult - Kymmenen vuotta Visculttia



Viscult jalkautui taas Joensuuhun tuoden etnografisen ja antropologisen elokuvien tapahtuman kansan keskuuteen. Pohjois-Karjalan taidetoimikunnan elokuvasihteerinä aloittanut Pekka Silvennoinen selvitti aikoinaan yhteistyössä eri tahojen kautta mahdollisuutta järjestää festivaali Joensuussa. Kävi ilmi, että Joensuussa ei ole pelkästään tarvittava tekninen ammattitaito vaan myös kulttuurinen kiinnostus aiheeseen. Yhdessä Joensuun kaupungin, Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelman ja Joensuun yliopiston kanssa järjestettiin syksyllä 2001 Joensuun Tiedepuistossa ensimmäinen kansainvälisen etnografisen elokuvan ja dokumenttielokuvan festivaali. Onneksi olkoon Pekka, Viscult on saavuttanut merkittävän rajapyykin. Pekka kertoi avajaissanoissaan että Viscult ei tunne rajoja, ne ovat ihmisen luomia. Tämä on 10. kerta! Alla maestro itse.




Festivaalin aikana kaikki elokuvat keskusteluineen lähetetään suorana internetin kautta kaikkialle maailmaan! Näin on tehty vuoden 2001 ensimmäisestä festivaalista lähtien. Streaming tarkoittaa, että voit katsoa festivaalin elokuvat internetissä samaan aikaan, kun ne esitetään festivaalilla. Voit katsoa elokuvan vain sen ollessa esityksessä. Nettilähetys on tehty yhteistyössä Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelman kanssa.



Ensimmäinen näytös oli Jouko Aaltosen Man from Gongo River. Tämä loistava kertomus 1800-luvun lopulla Jokilaivan konemestarina toimineesta Suomalaismiehestä asetti heti Viscultin "riman" sinne minne se kuuluukin, erittäin korkealle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti