maanantai 13. syyskuuta 2010

Sadonkorjuutapahtuma Joensuussa



Viikonloppuna Joensuussa pidettiin perinteinen sadonkorjuutapahtuma. Tapahtuman pitopaikkana toimiva Matkustajasatama oli täyttynyt taas perinteisesti tuoreiden vihannesten, sienten ja marjojen ystävistä. Lähiruoka on aina ollut Pohjois-Karjalaisille tärkeä asia jonka tärkeyttä ei sovi koskaan väheksyä.



Perinteinen taidolla ja tunteella haudutettu ruispuuro teki taas kauppansa ja puuronystäviä olikin kokoontunut Matkustajasatamaan ihan jonoksi asti.



Sadonkorjuujuhlista voi tuoda kotiinsa todellisen syysherkkujen kattauksen koko perheelle tai miksei vaikka syksyisiin sukujuhliinkin asti. Tarjolla on monenlaisia raaka-aineita joita kaikkia yhdistävät paikallisuus, perinteet ja tuoreus.



Sataman esiintymislavana toiminut Mettätivolinlava sai raikuvat aploodit yleisöltä kun kyläyhdistyksen rouvat vetivät lauluja taiteella ja tunteella. Tässä esityksessä kiteytyi koko juhlien vilpitön tunnelma.



Väkimäärästä päätellen tapahtumalle on tilausta myös tulevaisuudessakin joten saamme nauttia syksyn sadosta myös ensivuonnakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti