maanantai 13. syyskuuta 2010

Nurmeksen Elokuvajuhlat



9.9.-12.9.2010 pidettiin Nurmeksessa ensimmäiset Nurmeksen Elokuvajuhlat. Tapahtumamatkailuhanke oli avajaispäivänä paikalla seuraamassa juhlien kulkua Nurmeksessa. Perjantaina olikin Nurmeksen torille kokoontunut torin täydeltä juhlayleisöä seuraamaan Lauri Karhuvaaran juontamaa avajaistilaisuutta.



Eikä julkisuuden henkilöiden lista siihen vielä päättynyt. Paikalla olivat myös mm. laulaja/näyttelijä/ohjaaja Mari Rantasila, kirjailija Heikki Turunen, ohjaaja Timo Koivusalo ja näyttelija Kai Lehtinen sekä monet muut.



Torilta saattoi bongata myös monta TV-yhtiötä kotimaasta ja ulkomailta, jotka olivat myös tekemässä juttua Elokuvajuhlista. Venäläinen TV-ryhmä oli paikalla tekemässä juttua Juhlista oman maansa televisioon. He saivatkin kokea hauskoja hetkiä Elokuvajuhlatoimiston edessä kun näyttelijä Kai Lehtinen pisti ihan tanssiksi asti toimittajanaisen kanssa. Tämä performanssi sai hymyn nousemaan koko TV-ryhmän kasvoille.



Elokuvajuhlissa oli monenlaista ohjelmaa. Oli Elokuvaristeilyjä Pielisellä, Markkinatoria, Juhlatelttaa, Filmikahvilaa, Keskustelutilaisuuksia jne.. Taatusti paljon tarjontaa ja juhlahumua jokaiselle kultuurinnälkäiselle Juhlavieraalle. Juhlien iltaohjelma painottui Hyvärilän Matkailukeskuksen alueelle, joka tarjosi fantastiset puitteet iltaohjelmalle. Golfkenttien ympäröimä, Pielisen rannalle sijoittuva Hyvärilä on ainutlaatuinen kokonaisuus ja miljöö joka ei Juhlien pitopaikkana voisi enää paremmin toimia.



Iltapäivällä Hyvärilän juhlateltta virittäytyi illan ohjelmaan. Viikonlopun aikana teltassa esiintyivät mm. Mari Rantasila, Maria Lund, Sakari Kuosmanen ja monet muut.



Jos oli juhlioilla puitteet kunnossa ei ruokahuoltoakaan voinut paljoa moittia. Alueelta löytyi kukapas muu kuin Pohjois-Karjalan kuuluisin Kauhakapelimestari Tarmo Wasenius. Tarmo oli oppilaitoksen kera valmistelemassa kuuluisaa Körpäkkä Baariaan nälkäisille Juhlavieraille. Körpäkkä, tuo Karjalainen vastine Pitsalle teki illalla varmasti kauppansa olihan asialla sen luokan ammattilainen ruokakulttuurin saralta.



Nurmeksen Elokuvajuhlat ovat tulos loistavasta yhteenhiileen puhaltamisesta ja omaan tekemiseen uskomisesta. Me kaikki toivomme menestystä ja jatkomoa Nurmeksen Elokuvajuhlille tulevinakin vuosina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti