tiistai 20. heinäkuuta 2010

Tohtori Sykerö - Yksi Teatterikesän helmi












20.7.2010 klo 18.00 alkaneessa esityksessä oli odottava tunnelma. Jeffrey O´Kellyn piirrossarjoista meille kaikille tutuksi tullut keksijä seikkaili Sinkkolan Kotieläinpihassa Teatteri-Traktorin ja Joensuun Kaupunginteatterin voimin. Esitys oli taas kerran kerännyt lehtereille loppuun myydyn katson joten sana loistavasta esityksestä oli kiirinyt joka puolelle. "Järjestysmiehen" tarkan analyysin mukaan kaukaisimman katsojat olivat saapuneet aina Porista saakka.

















Esitys eteni alusta alkaen vauhdikkaasti jota tukivat erinomaisesti suunnitellut lavarakenteet ja esiintyjien puvut. Yleisö joka koostui pääosin pienistä lapsista kuunteli lumoutuneena tarinan kerrontaa eikä edes ensimmäiselle tunnille sattunut kaatosade saanut ketään poistumaan kesken esityksen. Esityksen "puhuva talo" oli eräs innovatiivisin luomus joka lumosi taatusti jokaisen katsojan.

















Ensimmäisen tunnin jälkeen oli vuorossa väliaika jolle Teatteriväki oli suunnitellut monenlaista oheisohjelmaa. Oli tutustumista eläinpihaan, kasvomaalausta, robotin tanssikoulua, hyppykeppikoulua, juuston nappauskisaa jne... Näin myös koko väliaika oli saatu luotua mielenkiintoiseksi oheisohjelmien avulla.

















Raikuvien aplodien jälkeen oli vuorossa todellinen superpesu. Esityksen lopussa lavalle ruiskutettuun vaahtokylpyyn ei lapsia tarvinnut kahta kertaa käskeä. Lopuksi näyttikin siltä ettei koko kylpemiselle tulisi loppua. Lisäksi vaikutti että vanhemmatkin olisivat halunneet kokeilla moista elämystä mutta tyytyivät tällä kertaa ainoastaan seuraamaan sivusta lastensa välitöntä telmimistä. Arvosanaksi esitykselle voidaan antaa erinomainen. Lisää vastaavia spektaakkeleja tulevaisuudessakin. Kiitos Teatteri-Traktori ja Joensuun Kaupunginteatteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti