torstai 29. heinäkuuta 2010

Euroopan Jongleerausfestivaalien 6. päivä


Euroopan Jongleerausfestivaalien 6. päivä oli lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti.

Tapahtuman isona hallina toiminut Joensuu Areena, tarjosi loistavat puitteet tapahtuman aikana järjestäville agrobatia työpajoille. Kooltaan Joensuu Areena on tarpeeksi suuri ja alueen lähiympäristöstä löytyvät Linnunlahden leirintäalue, Louhelan kenttä sekä Laululava tarjoavat fantastiset puitteet itse tapahtumalle. Juuri tästä syystä festivaalit pidetään Joensuussa. Vastaavaa aluekokonaisuutta ei Suomesta löydy.

Tapahtumamatkailuhanke oli saanut kutsun seuraamaan työpajoja Areenan sisätilohin jossa näky oli vaikuttava. Sadat jongleeraajat esittivät mitä uskomattomimpia taidonnäytteitä työpajojensa ohessa. Osallistujia oli paikalla 30 maasta joten voimme puhua todella kansainvälisestä tapahtumasta.



Esittelyä pitänyt EJC:n tuottaja Janika Hämäläinen aloitti oman uransa tulitaiteilijana noin 10 vuotta sitten. Janikan mukaan koko tämän ainutlaatuisen tapahtuman tärkein teema on yhdessä oleminen ja yhdessä tekeminen. Tätä teemaa hän toivoisi näkevänsä enemmänkin Suomalaisissa musiikki ja urheilutapahtumissa. Nuorilta puuttuvat tapahtumat jotka eivät ole pelkkää suorittamista tai suoranaisia kilpailuja. Sirkustaide on laji joka yhdistää urheilun ja taiteen.



Tänään 30.7 klo 23.00 on ohjelmassa Tulishow Joensuun Laulurinteellä. Tapahtuma on ilmainen ja taatusti näkemisen arvoinen. Lisäksi päivän mittaan ohjelmaa riittää Joensuun torilta klo 11.00 alkaen aina klo 24.00 alkavaan Club Renegadeen saakka. Renegade Showssa jokainen voi ottaa osaa suuremmin miettimättä. On esitys sitten kunnollinen tai vain huumorin täyttämä lyhykäinen, niin jokainen osallistuja palkitaan. Ohejelmassa on tanssia, teatteria, sirkusta ym ym.. Kattaus on taatusti hintansa veroinen. Päivälippu takaa siis ohjelmaa ja kokemuksia koko rahalla klo 12.00 aina seuraavan päivän klo 12.00 saakka.



Areenalla on myynnissä monenlaisia Jongleerausvälineitä joten ainakaan niistä harrastuksesi alkuun pääseminen ei jää kiinni. Tänään ja huomenna on vielä mahdollista ottaa osaa tapahtumaan koko perheen voimin.



Tavoitteena ja haasteena on nähdä jotain tämän kaltaista Joensuussa tulevinakin vuosina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti