keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

European Juggling Convention Jongleerausfestivaali Joensuussa

European Juggling Convention –33. kerran järjestettävä Euroopan Jongleerausfestivaali 2010 oli Saapunut Joensuuhun.























Euroopan Jongleerausfestivaali on vuosittainen jongleeraus- ja sirkusfestivaali. Vaihtaen maasta toiseen vuodesta 1978 lähtien, EJC kerää yhteen ammattilais- ja harrastajonglöörit ympäri maailmaa. Suomi isännöi 33:nnen EJC:n vuoden 2010 keväällä ensimmäistä kertaa! Hyvä Joensuu! Festivaalin yhdeksän (9) päivän aikana yleisö pääsee nauttimaan maailmanluokan esiintyjistä, öisistä "Open Stage" esityksistä, keskiyön "Renegade" show:sta, erilaisista modernin sirkuksen performansseista, oppipajoista, mahtavasta Gaala Show:sta ja monesta muusta!















Joensuuhun on tänä vuonna saapunut noin 1100 alan harrastajaa ja ammattilaista. Järjestäjien mukaan Jongleerausväen tapa järjestää festivaali poikkeaa perinteisestä tapahtumakaavasta. Jongleerausfestivaalit järjestetään hyvin pitkälti talkooväen voimin siten että myös tapahtuman osallistujat ovat talkoovoimin mukana rakentamassa itse tapahtumaa. Lisäksi yleisön ja esiintyjien väliset raja-aidat poistuvat jolloin yleisö ottaa rohkeasti kontaktia esiintyjiien ennen ja jälkeen esitysten. +36 asteen helteestä huolimatta oli Joensuun torille saapunut täysi katsomo seuraamaan esityksiä. 28.7.2010 Joen Kulttuuritorilla (torilava) esiintyivät Sirkus Supiainen, Linnanamäen sirkuskoulu, Sirkus Helsinki ja Liikuntakoulu Keikaus. Esityksen olivat yksinkertaisesti loistavia!
















Tapahtuma lähentää myös Sirkuskoulujen ja itseoppineiden alan harrastajien välistä yhteistyötä. Tapahtuman on osaltaan mahdollistanut Joensuun Kaupunki, Joensuun Kaupungin kulttuuritoimi, Sirkus Supiainen, Pohjois-Karjalan taidetoimikunta, Suomen Nuorisosirkusliitto, Sirkuksen tiedotuskeskus, Agit Cirk ja lukuisat muut talkoolaiset.















Katso lisätietoja ja ohjelma osoitteesta: http://www.ejc2010.org/fi/aikataulu

Tästä ei kenenkään kannata jäädä pois. Voi hyvinki olla että tämä tilaisuus ei tule toistumaan, joten nyt koko perhe mukaan Jongleerauksen taruakin ihmeellisempää maailmaan! Aikaa sinulla on vain 24.7-1.8.2010 välisen ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti