tiistai 20. syyskuuta 2011

Act Now - Forests For Future



ENO-verkkokoulun tuki ry järjesti Joensuussa huikean konferenssin Act Now!
Forests For Future järjestettiin Joensuussa 13.- 17. syyskuuta 2011. Päätapahtuma järjestettiin Joensuu Areenassa 15.-16. syyskuuta. Areenaan oli rakennettu kahdeksi päiväksi maailman metsä, jossa konferenssivieraat pitivät metsiin liittyviä työpajojaan ja aktiviteettejaan, kukin omalla metsävyöhykkeellään.

Areenalla pidetyistä avajaisista lähtien saimme nauttia tapahtumasta joka hakee jo pelkästään kansainvälisyydelläänkin mitattuna vertaistaan Suomesta.




Intialainen kouluryhmä viihdytti yleisöä useilla kantaaottavilla esityksillään. Oli hienoa katsella lasten ja nuorten huolellisesti valmisteltuja esityksiä jotka saivatkin aina raikuvat aploodit yleisöltä.




Areenan sisälle sijoitettuja työpajoja oli noin kuutisenkymmentä.




Paikalle saapui noin 600 opettajaa ja oppilasta Suomen ulkopuolelta, noin 60 maasta. Lisäksi tapahtumassa vierailu tuhansia kävijöitä ympäri maakunnan. Tätä saavutusta ihmetteli myös perjantaina puhunut Dr Kelleyn (USA). Hänen puheensa: The importance of forests keräsi laajan joukon kuulijoita. Erityisesti Dr Kelley oli vaikuttunut millaisiin mittasuhteisiin ENO Programme ja itse tapahtuma oli paisunut!

Tapahtuma herätti laajaa kiinnostusta eri medioissa. Myös MTV3 uutisoi ECO Fashion Show:sta illan pääuutislähetyksessään. Jälleen kerran Joensuun ja Pohjois-Karjalan tapahtumamatkailuimago nostettiin kansallisesti ja kansainvälisesti uudelle tasolle!



Perjantaina pidetty ECO Fashion Show oli Suomen kaikkien aikojen kattavin ekovaatteiden muotishow. Isolla lavalla nähtiin useasti palkittu tanssiryhmä Cat People sekä Mallitoimisto Crazen upeita malleja. Kansainvälistä säihkettä catwalkille toivat Miss Earth Nicole Faria ja Catherine Untalan. Tälle oli on olemassa selkeä tilaus muodin kiehtovassa maailmassa.



Kokonaisuudessaan voidaan vain todeta että koko tapahtuma oli erittäin onnistunut ja loistava esimerkki ammattimaisesti toimivasta tapahtumatyöryhmästä.

Tapatumamatkailuhanke sai ilokseen seurata tapahtumaa sen synnystä aina maaliin saakka. Kiitos vielä kerran Mika Vanhaselle, tapahtumatyöryhmälle ja kaikille ENO verkkokoulun tuki ry:n jäsenille sekä ennen kaikkea vapaaehtoisille tekijöille. Ilman teitä ei Pohjois-Karjala olisi saanut näin huikeaa julkisuutta kansallisesti ja kansainvälisesti. Nähdään seuraavan kerran jo vuonna 2013 Joensuussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti