perjantai 17. kesäkuuta 2011

Hotel GreenStar merkittävään yhteistyöhön!



Hotel GreenStarista portti maakunnan kestävän kehityksen matkailuverkostoon

GreenStar ja UNESCO:n Pohjois-Karjalan biosfäärialue kestävän kehityksen kumppanuusyhteistyöhön

Pohjois-Karjalan biosfäärialueen kestävän kehityksen kumppanuusverkosto laajeni perjantaina hotellialan toimijalla, kun joensuulaisen GreenStar hotellin edustalla paljastettiin kumppanuudesta kertova kyltti. GreenStar on ollut alusta asti mukana kumppanuusverkoston kehittämisessä. Hotellinjohtaja Kristian Ikonen on iloinen yhteistyön käynnistymisestä:

- UNESCO- yhteistyö auttaa meitä rakentamaan entistä ympäristöystävällisempää hotellia ja biosfäärialueen kautta saavutamme uudenlaista maailmanlaajuista näkyvyyttä kestävän kehityksen toimijana. Pystymme hyödyntämään yhteistyössä opittua myös tulevissa hankkeissamme. Kumppanuus on lisäksi meille tapa kehittää ympäristömyönteisyyttä laajemminkin alueen liiketoiminnassa, kuvaa Ikonen yhteistyökuvion tarjoamia mahdollisuuksia.

Kumppanuusyhteistyön kyltin julkisti biosfäärialueen ohjausryhmän jäsen ja Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Tiina Tolvanen. Hän kertoi GreenStarin olevan hieno esimerkki siitä, kuinka kestävän kehityksen perustukselle voi rakentaa myös liiketoiminnallisesti kestävää toimintaa.

- GreenStarin ansaitsema imago osoittaa, kuinka erikoistumalla pitkäjänteisesti kestävän kehityksen toimijaksi voi tuottaa sekä yritykselle että alueelle positiivista lisäarvoa. Biosfääritoiminnassa ketään tai mitään ei suojella hengiltä vaan tavoitteena on löytää toimintatavat, joissa paikallisen väestön hyvinvointi turvataan luonnon monimuotoisuutta vaarantamatta. Luonnon ja ihmisen tasapainoinen suhde edellyttää talouden yhteensovittamista luonnonarvojen kanssa. Henkilökohtaisesti pidän tästä ajattelusta ja siksi toivon, että mahdollisimman moni yritys ja julkisen sektorin toimija hyödyntäisi biosfäärialueen periaatteita oman osaamisensa ja toimintansa kehittämisessä. Maakunnasta kyllä löytyy tähän osaamista, vakuuttaa Tolvanen.



Hotel GreenStar on ainutlaatuinen toimija ympäristömyönteisen majoitustoiminnan kehittäjänä. Hotellissa on kaikissa vaiheissa hotellin suunnittelusta käytännön toimintaan otettu huomioon ympäristönäkökulma. Järkevien ratkaisujen voimasta esimerkkinä käy se, että vuonna 2010 GreenStarin vedenkäyttö per yöpyjä oli 95 litraa vuorokaudessa, kun se tavallisten hotellien kohdalla on 200 litraa.

GreenStar toimii myös aktiivisesti paikallisissa yhteistyöverkostoissa ja onkin ollut biosfäärialueen yhteistyöverkostojen lisäksi mm. ENO-verkkokoulun toiminnassa mukana. Vuonna 2011 GreenStarille myönnettiin lisäksi Joutsenmerkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti