tiistai 30. marraskuuta 2010

Joulunavaus Honkavaaralla 5.12



Joulunavaus Honkavaaralla perinteisesti itsenäisyyspäivän aattona!

Tonttujen tarinoiden taival vie talviseen taruhahmojen maailmaan

Honkavaaran seudun kyläyhdistyksen järjestämä Joulunavaus pidetään jo viidettä kertaa Honkavaaran perinnepihan läheisyydessä sunnuntaina, itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2010

Tänä vuonna tapahtuma on muodoltaan uudenlainen ja nimeltään Tonttujen tarinoiden taival. Honkavaaralainen Teatterireki vie yleisön tonttujen poluille. Honkavaaran perinnepihan ja kesäteatterin läheisyydessä kulkee valaistu polku tähtineen ja muine koristeineen. Reitin varrella tavataan mm. kotitonttu Aapeli, saunatonttu Mustanokka Mulperi, muinainen metsän kuningatar Mimerkki ja monta muuta taruhahmoa. Miksi saunatontun nenä muuttui valkoiseksi ja mitä käy pahankuriselle siperiantottu Säkkärälle? Meneekö kotitontun kirje perille? Yleisölläkin on tärkeä tehtävä tarinankuljetuksessa.

Tonttujen tarinoiden taipaleelle lähdetään pienissä ryhmissä Perinnepihan parkkipaikalta noin kymmenen minuutin välein. Ensimmäinen lähtö on klo 16 ja viimeinen noin klo 18. Polku päättyy yhteiselle isolle nuotiopaikalle, jossa jokainen osallistuja saa glögimukin, joulupullan ja grillimakkaran. Tonttujen tarinoiden taival vie aikaa kokonaisuudessaan vajaan tunnin.

Honkavaaran Joulunavauksen lippujen hinta on 3 euroa. Hintaan kuulu seikkailu tonttupolulla, makkara, glögi ja joulupulla. Tapahtuma on kokonaan ulkona, kannattaa siis pukeutua lämpimästi. Oman lyhdyn voi tuoda tapahtumaan mukaan lisäämään valoa ja joulun tunnelmaa. Auton voi parkkeerata myös läheisen Rekivaaran koulun parkkipaikalle. Oman tuloajankohdan voi valita klo 16 ja 18 väliltä jonotuksen välttämiseksi.

Ohjelmasta vastaa tuttuun tapaan Teatterireki, honkavaaralainen teatteriryhmä, joka on tuttu mm. kesäteatteriesityksistä Kolme iloista rosvoa, Vaahteramäen Eemeli, Pekka Töpöhäntä ja Kiljusen herrasväki. Tonttujen tarinoiden taipaleen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Hannele Autti. Teatterireki ja Rekivaaran nuorisoteatteri ovat toimineet Joensuun seudun kansalaisopiston ryhminä tämän syksyn, ja kaikki teatteriharrastajat ovat mukana esityksessä.

Honkavaaran kyläyhdistys toivottaa tervetulleiksi kaikki vauvasta vaariin avaamaan joulua yhdessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti