keskiviikko 18. toukokuuta 2011

VilliGrilliSika-Festivaalit JÄTTIMENESTYS!



14.5.2011 Joensuun kävelykadulla järjestettiin VilliGrilliSika-Grillausfestivaalit.

Tapahtuma alkoi Joensuun Kaupunginjohtajan Kari Karjalaisen Grillausjulistuksella jolla julistettiin grillauskausi avatuksi koko Suomeen. Tapahtumassa kilpailtiin VGS-mestarin tittelistä neljässä eri sarjassa: Lintu/Kasvis, Kala, Lasten-sarja ja Villisika-sarjassa.

Kolmen sarjan voiton vei tänä vuonna Kiela-ravintolaan Joensuussa pitävä Petri Heikkinen. Lastensarjan voiton veivät Ponnekas nelikko, Vendi ja Verneri Holma sekä Kasper ja Rasmus Sarkkinen. Tuomariston mielestä heidän annoksissa yhdistyivät Ärtsyt maut ja innovatiivisuus. Ikäjakauma nelikolla oli 2-7 v. joten Valkosipulinkynsi-makkaravarras olikin kova suoritus. Alla Petri pokkaa pokaalia!



Tapahtumassa kilpailuun myös Grillaavimman osaston tittelistä jonka tänä vuonna vei nimiinsä PKKY:n Hotelli-, Ravintola ja Catering-alan 1. vuosikurssin opiskelijat. Onneksi olkoon! Lisäksi kilpailtiin "Tuunatuimman" festivaaligrillin voitosta. Voittajaksi tiukassa kisassa nousi "Ferrari"-grilli, toinen sija meni "Hämähäkki"-Grillille ja kolmanneksi sijoittui "Vauhtiraita"-Grilli.

Tuomaristo koostui erittäin arvovaltaisista edustajista joiden tehtävä ei ollut helppo. Maisteltavia annoksia oli useita kymmeniä joten makuhermoradat olivat taatusti kovalla koetuksella. Tässä ammattilaisen tyylinäyte. Vauhdissa jyväskyläläinen rôtisseur Martti Lehtinen.




Sää suosi koko tapahtumaa ja Festivaalikävijöitä oli tuhansia. Aina jää jotain parannettavaa mutta yleisarvosanana on järjestäjille annettava kiitettävä. Järjestäjät lupasivat yhteen ääneen jatkaa VGS-perinnettä myös ensi vuonnakin. Kiitos kaikille näytteilleasettajille, kävijöille ja järjestäjille. Joensuussa Grillataan myös vuonna 2012!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti