keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

ENO Act Now - tapahtuman tiedotustilaisuus



ENO-verkkokoulun tuki ry:n Act Now! Forests For Future konferenssin tiedotustilaisuus pidettiin Joensuussa 21.3.2011

Paikalla oli Eno verkkokoulun tuki ry:n ja tapahtumien keskeisiä avainhenkilöitä. Mika Vanhanen kertoi tapahtuman kulun pähkinäkuoressa.



Itse tapahtuma järjestetään Joensuussa 13.- 17. syyskuuta 2011. Päätapahtuma järjestetään Joensuu Areenassa 15.-16. syyskuuta.

Perttu Vartiainen oli paikalla edustamassa tapahtuman visuaalisen ilmeen luonutta Mainostoimisto Fabrik Oy:tä sekä tapahtumatuotannosta vastaavaa Funmedia Oy:tä. Pertun mukaan Joensuun Areenaan rakentuu kahdeksi päiväksi maailman metsä, jossa konferenssivieraat pitävät metsiin liittyviä työpajojaan ja aktiviteettejaan, kukin omalla metsävyöhykkeellään.

Mika Vanhanen kertoi että paikalla saapuu noin 1000 opettajaa ja oppilasta Suomen ulkopuolelta, noin sadasta maasta. Tapahtumaan kerään yhteensä noin 7 000 kävijää.

Tapahtuman on kaikille avoin, mutta suunnattu ennen kaikkea koululaisille, opiskelijoille ja opetusalan asiantuntijoille. Se on englanninkielinen, mutta toiminnallisuuden, visuaalisuuden ja värikkyyden vuoksi se soveltuu alakoululaisillekin. Konferenssi on listattu yhdeksi kansainvälisen metsän vuoden avaintapahtumista YK:n sivuilla. Tapahtuman järjestämistä tukee Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

Lisätietoja:

www.actnow.fi

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kalevalan Mitalla täytti kaikkien odotukset!



Kalevalan mitalla tapahtuma täytti odotukset joten lisää on luvassa ensi vuonnakin. Itse kävin seuraaamassa mm. Potkuhousuille kyytiä konsertin ohjelmaa ja "suksee" oli aivan huima. Paikalle oli saapunut niin monta pikkulasta ikähaarukalla 0-3 vuotta jotten sekaan mahtanut sopia. Tämän spektaakkelin suosio oli niin huima ettei edelliset kävijät ja allekirjoittanut meinannut mahtua edes ovesta ulos kun uutta lasta saapui jo sisään.



Lapset silmin nähden nauttivat meneillään olevasta ohjelmasta. Lisää tälläistä lausuivat lasten vanhemmat yhdestä suusta. Tämä tapahtuma tarjosi taatusti elämyksiä kaiken ikäsille. Tapahtuma istuu kuin porkkana lumiukon päähän Pohjois-Karjalan talvifestivaalien joukkoon.



Tapahtuma järjestettiin Joensuussa, Ilomantsissa ja Outokummussa. Järjestäjiltä oli loistava veto järjestää ilmainen bussikuljetus Joensuusta Ilomantsiin Lasketellen laulumailla – tapahtumaan.



Kuuleman mukaan Hiljaisen yön lumikenkäilyretki Pakkahuoneelta Vainoniemelle oli ollut melkoinen elämys. Yllä hiukan maistiaisia yön tunnelmista.



Myös Kari Salosen käsikirjoittama ja Hannele Autin ohjaama Post Mortum sai kiitosta yleisöltä.

Tapahtuman päävastuullisena järjestäjänä toimi Esittävän taiteen tila ry. Mukana olivat myös mm. Pokali, Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun kansanmusiikin ja Av-viestinnän koulutusohjelmat, Joensuun Kau-punginteatteri, Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys, Taitokortteli, Ilomantsin kunta ja Ilomantsin matkailun-kehittämishanke, Outokummun kaupungin kulttuuritoimi, Matkailuvalmennus Entra, Karelia Expert sekä useat kult-tuuriyhdistykset ja yksittäiset kulttuuri-, liikunta- ja matkailukentän toimijat. Tapahtuman toteuttamista tukivat mm. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Joensuun kaupungin kulttuuritoimi.

Kaikki mukaan tekemään tapahtumaa myös ensi vuonnakin!

Blogin kuvat: Hannele Autti, Keijo Penttinen ja Iiris Tuononen