torstai 29. heinäkuuta 2010

Euroopan Jongleerausfestivaalien 6. päivä


Euroopan Jongleerausfestivaalien 6. päivä oli lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti.

Tapahtuman isona hallina toiminut Joensuu Areena, tarjosi loistavat puitteet tapahtuman aikana järjestäville agrobatia työpajoille. Kooltaan Joensuu Areena on tarpeeksi suuri ja alueen lähiympäristöstä löytyvät Linnunlahden leirintäalue, Louhelan kenttä sekä Laululava tarjoavat fantastiset puitteet itse tapahtumalle. Juuri tästä syystä festivaalit pidetään Joensuussa. Vastaavaa aluekokonaisuutta ei Suomesta löydy.

Tapahtumamatkailuhanke oli saanut kutsun seuraamaan työpajoja Areenan sisätilohin jossa näky oli vaikuttava. Sadat jongleeraajat esittivät mitä uskomattomimpia taidonnäytteitä työpajojensa ohessa. Osallistujia oli paikalla 30 maasta joten voimme puhua todella kansainvälisestä tapahtumasta.



Esittelyä pitänyt EJC:n tuottaja Janika Hämäläinen aloitti oman uransa tulitaiteilijana noin 10 vuotta sitten. Janikan mukaan koko tämän ainutlaatuisen tapahtuman tärkein teema on yhdessä oleminen ja yhdessä tekeminen. Tätä teemaa hän toivoisi näkevänsä enemmänkin Suomalaisissa musiikki ja urheilutapahtumissa. Nuorilta puuttuvat tapahtumat jotka eivät ole pelkkää suorittamista tai suoranaisia kilpailuja. Sirkustaide on laji joka yhdistää urheilun ja taiteen.



Tänään 30.7 klo 23.00 on ohjelmassa Tulishow Joensuun Laulurinteellä. Tapahtuma on ilmainen ja taatusti näkemisen arvoinen. Lisäksi päivän mittaan ohjelmaa riittää Joensuun torilta klo 11.00 alkaen aina klo 24.00 alkavaan Club Renegadeen saakka. Renegade Showssa jokainen voi ottaa osaa suuremmin miettimättä. On esitys sitten kunnollinen tai vain huumorin täyttämä lyhykäinen, niin jokainen osallistuja palkitaan. Ohejelmassa on tanssia, teatteria, sirkusta ym ym.. Kattaus on taatusti hintansa veroinen. Päivälippu takaa siis ohjelmaa ja kokemuksia koko rahalla klo 12.00 aina seuraavan päivän klo 12.00 saakka.



Areenalla on myynnissä monenlaisia Jongleerausvälineitä joten ainakaan niistä harrastuksesi alkuun pääseminen ei jää kiinni. Tänään ja huomenna on vielä mahdollista ottaa osaa tapahtumaan koko perheen voimin.



Tavoitteena ja haasteena on nähdä jotain tämän kaltaista Joensuussa tulevinakin vuosina.

keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

European Juggling Convention Jongleerausfestivaali Joensuussa

European Juggling Convention –33. kerran järjestettävä Euroopan Jongleerausfestivaali 2010 oli Saapunut Joensuuhun.























Euroopan Jongleerausfestivaali on vuosittainen jongleeraus- ja sirkusfestivaali. Vaihtaen maasta toiseen vuodesta 1978 lähtien, EJC kerää yhteen ammattilais- ja harrastajonglöörit ympäri maailmaa. Suomi isännöi 33:nnen EJC:n vuoden 2010 keväällä ensimmäistä kertaa! Hyvä Joensuu! Festivaalin yhdeksän (9) päivän aikana yleisö pääsee nauttimaan maailmanluokan esiintyjistä, öisistä "Open Stage" esityksistä, keskiyön "Renegade" show:sta, erilaisista modernin sirkuksen performansseista, oppipajoista, mahtavasta Gaala Show:sta ja monesta muusta!















Joensuuhun on tänä vuonna saapunut noin 1100 alan harrastajaa ja ammattilaista. Järjestäjien mukaan Jongleerausväen tapa järjestää festivaali poikkeaa perinteisestä tapahtumakaavasta. Jongleerausfestivaalit järjestetään hyvin pitkälti talkooväen voimin siten että myös tapahtuman osallistujat ovat talkoovoimin mukana rakentamassa itse tapahtumaa. Lisäksi yleisön ja esiintyjien väliset raja-aidat poistuvat jolloin yleisö ottaa rohkeasti kontaktia esiintyjiien ennen ja jälkeen esitysten. +36 asteen helteestä huolimatta oli Joensuun torille saapunut täysi katsomo seuraamaan esityksiä. 28.7.2010 Joen Kulttuuritorilla (torilava) esiintyivät Sirkus Supiainen, Linnanamäen sirkuskoulu, Sirkus Helsinki ja Liikuntakoulu Keikaus. Esityksen olivat yksinkertaisesti loistavia!
















Tapahtuma lähentää myös Sirkuskoulujen ja itseoppineiden alan harrastajien välistä yhteistyötä. Tapahtuman on osaltaan mahdollistanut Joensuun Kaupunki, Joensuun Kaupungin kulttuuritoimi, Sirkus Supiainen, Pohjois-Karjalan taidetoimikunta, Suomen Nuorisosirkusliitto, Sirkuksen tiedotuskeskus, Agit Cirk ja lukuisat muut talkoolaiset.















Katso lisätietoja ja ohjelma osoitteesta: http://www.ejc2010.org/fi/aikataulu

Tästä ei kenenkään kannata jäädä pois. Voi hyvinki olla että tämä tilaisuus ei tule toistumaan, joten nyt koko perhe mukaan Jongleerauksen taruakin ihmeellisempää maailmaan! Aikaa sinulla on vain 24.7-1.8.2010 välisen ajan.

tiistai 27. heinäkuuta 2010

31. Lieksan Vaskiviikot
















Tänä vuonna 31. kerran järjestettävät Lieksan Vaskiviikot lähtivät taas todenteolla käyntiin 23.7.2010. Vaskiviikot järjestetään 23.-31.7.2010 välisenä aikana.





Tapahtumamatkailuhanke oli seuraamassa Lieksan Osuuspankin edustalla klo 12.00 pidettyä Pihasoittoa. Perinteinen pihasoitto oli kerännyt taas suuren joukon vaskisoiton ystäviä ympärilleen. Niin kuin lämpömittarin lukemakin osoitti oli sääkin erittäin suosiollinen tapahtumaa kohtaan. Pihasoitto toimi oivallisena alkusoittona Lieksan kulttuurikeskukssa kello 18.00 alkaneeseen ohjelmaan. Illan ohjelman aloitti Finnish Folk Brass vaskiyhtye. Finnish Folk Brass on Vaskiviikon kansanmusiikkiteeman innoittamana perustettu vaskiyhtye. Niin kuin Vaskiviikon käsiohjelmassakin lukee Finnish Folk Brass vaskiyhtyettä varten sovitetussa ohjelmistossa kansanmusiikkia tarkastellaan uudesta näkökulmasta-ennakkoluulottomasti, ennenkuulumattomasti ja ilotellen. Tätä illan konsertti totisesti tarjosi. Esko Heikkinen hauskasti totesikin "emme ole raadelleet kansanmusiikkia, vaan ainoastaan vähän kynnellä raaputelleet". Kappaleina soivat sopuisasti niin Halosen Tarjan Polkka kuin Johnny I Hardly Knew Ye maustettuna raikkailla sovituksilla. Erityisesti Mizuho Kojiman suurella tunteella tulkitsema Sakura sai karskimmankin miehen hiljentymään Eufoniumin valittaessa kohti Brahea salin kattoa kotimaansa kaipuutaan. Koko illan anti huipentuen Pacho Flores & Trio Acustico Venezolano trion esitykseen oli vertaansa vailla. Vaskiviikkojen koko organisaatio näyttää onnistuneen jälleen kerran. Jos et ole vielä käynyt Lieksan Vaskiviikoilla nuoli keskustassa osoittaa sinulle oikean suunnan.

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Tohtori Sykerö - Yksi Teatterikesän helmi












20.7.2010 klo 18.00 alkaneessa esityksessä oli odottava tunnelma. Jeffrey O´Kellyn piirrossarjoista meille kaikille tutuksi tullut keksijä seikkaili Sinkkolan Kotieläinpihassa Teatteri-Traktorin ja Joensuun Kaupunginteatterin voimin. Esitys oli taas kerran kerännyt lehtereille loppuun myydyn katson joten sana loistavasta esityksestä oli kiirinyt joka puolelle. "Järjestysmiehen" tarkan analyysin mukaan kaukaisimman katsojat olivat saapuneet aina Porista saakka.

















Esitys eteni alusta alkaen vauhdikkaasti jota tukivat erinomaisesti suunnitellut lavarakenteet ja esiintyjien puvut. Yleisö joka koostui pääosin pienistä lapsista kuunteli lumoutuneena tarinan kerrontaa eikä edes ensimmäiselle tunnille sattunut kaatosade saanut ketään poistumaan kesken esityksen. Esityksen "puhuva talo" oli eräs innovatiivisin luomus joka lumosi taatusti jokaisen katsojan.

















Ensimmäisen tunnin jälkeen oli vuorossa väliaika jolle Teatteriväki oli suunnitellut monenlaista oheisohjelmaa. Oli tutustumista eläinpihaan, kasvomaalausta, robotin tanssikoulua, hyppykeppikoulua, juuston nappauskisaa jne... Näin myös koko väliaika oli saatu luotua mielenkiintoiseksi oheisohjelmien avulla.

















Raikuvien aplodien jälkeen oli vuorossa todellinen superpesu. Esityksen lopussa lavalle ruiskutettuun vaahtokylpyyn ei lapsia tarvinnut kahta kertaa käskeä. Lopuksi näyttikin siltä ettei koko kylpemiselle tulisi loppua. Lisäksi vaikutti että vanhemmatkin olisivat halunneet kokeilla moista elämystä mutta tyytyivät tällä kertaa ainoastaan seuraamaan sivusta lastensa välitöntä telmimistä. Arvosanaksi esitykselle voidaan antaa erinomainen. Lisää vastaavia spektaakkeleja tulevaisuudessakin. Kiitos Teatteri-Traktori ja Joensuun Kaupunginteatteri.

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Ilosaari - Koko viikon Festivaali















Popkatu, Ilosaarirock, Ilovaarirock, Vekararock ja taas Ilosaarirock. Koko viikko täynnä Festivaalihuumaa Joensuussa. On ilahduttavaa huomata miten kunnianhimoinen tavoite kasvattaa Ilosaarirockin ympärille koko viikon kestävät festivaalit on totta. Kaikki alkoi 12.7Joensuun Popkadun avajaisilla.

















Popkadun jatkuessa sen rinnalle käynnistyivät perjantaina 16.7.2010 Ilosaarirock ja Ilovaarirock. Tapahtumat vetivät taas festivaaliväkeä kuin häkä. Joensuun Linnunlahden ympäristö täyttyi monenkirjavasta festivaaliväestä niin kuin aiempinakin vuosina.

















Lauantaina 17.7.2010 lasten oli aika suunnata Vekararockkiin! Vekararock ei jättänyt ketään kylmäksi. Lavan edessä pistivät jalalla koreaksi niin lapset kuin lapsenmielisetkin. Illalla Ilosaarirockin lauteille kiipesi kaikkien tuntema Bad Religion. Ilosaarirockin viikko päättyi sunnuntaina Faith No Moren esitykseen. Loppuunmyydystä Ilosaarirockista on helppo vetää johtopäätös siitä oltiinko Pohjois-Karjalassa taas kerran onnistuttu.

Poppareiden, yhteistyökumppaneiden ja talkooväen avulla homma yksinkertaisesti tämä vaan toimii!!

Onnittelut ja nähdään taas vuonna 2011!!

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Ilo viettää kesälomaa Pohjois-Karjalassa



Tapahtumamatkailuhanke oli saanut vieraita Joensuuhun Hämeenlinnasta saakka. Tampereen yliopiston informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median laitoksen tutkimuskeskuksen johtaja Jarmo Viteli puolisoineen oli saapunut kutsusta kokemaan unohtumattomia elämyksiä Pohjois-Karjalaan. Vitelillä on erittäin pitkäaikainen kokemus kansallisten ja kansainvälisten kokousten, kongressien, seminaarien ja tapahtumien järjestämisestä. Viteli saapui paikalle ottaakseen selvää siitä mitä tarjottavaa Joensuulla ja Pohjois-Karjalalla olisi erilaisiin tapahtumiin. Isännöintivastuun oli osakseen saanut Karelia Expert Matkailupalvelu Oy.















Tutustuminen alkoi Joensuun torilta. Pitkänmatkalaisten näläntunteen tyydyttämiseksi oli retken isäntä varannut Joensuun torille todellisen Karjalaisen kesäherkun. Perinteiset Karjalaiset voissapaistetut muikut tekivät tehtävänsä ja tyytyväinen pariskunta ihasteli tämän vedenviljan lisäksi Joensuun Popkadulta kuuluvaa musisointia. Hämmästys paikan vilpittömästä, kansainvälisestä tunnelmasta ei jättänyt heitä kylmäksi. Osasyynä oli myös +33 asteen helle joka loi loistavat puitteet tuleville päiville.















Joensuun torilta pariskunnnan matka suuntautui Juuan Kivikeskukseen. Kivikeskus oli pariskunnalle suuri yllätys. Vitelin mukaan se että Juukaan oli onnistuttu luomaan kiviteeman ympärille näin vaikuttava kokonaisuus oli uskomaton yhteistyönnäyte.















Seuraavaksi oli vuorossa Suomen kansallismaisema. Kolilla pariskunta kiipesi Ukkokolin huipulle. Peilityyni Pielinen siinti pariskunnan takana luoden taatusti ikimuistoisen kuvan Vitelien verkkokalvoille. Kolin käynti oli Jarmon vaimolle ensimmäinen kerta muttei taatusti viimeinen. Jarmo puolestaan oli vanha Kolin kävijä. Jarmon sukujuuria löytyy mm. Ilomantsista jossa hän kaiholla kertoi viettäneensä useammankin kesäloman nuoruusvuosinaan. Tämä retki oli tavallaan paluu hänen juurilleen.















Kolilta matka jatkui nostalgisissa tunnelmissa Autolautta Pielisellä kohti Lieksaa. Vitelin mielestä se että matka taittui vanhan, aikoinaan Norjan vuonoja seilanneen laivan kannella ei olisi voinut olla parempi ajatus. Laivan kannelta he saivat todellisen kuvan Pielisestä ja Pohjois-Karjalaisen järvisuomen kauneudesta. Laivan ravintolasta heidän valinta oli, kuinkas muutenkaan Karjalan piirakat munavoilla.

Kesken matkan Jarmoa alkoi kiehtoa Pielisen kauneus jo siinä määrin että keskustelu kääntyi kesämökin hankintaan Pielisen rannalta. Lieneekö syynä ollut +35 asteen helle vaiko Pielisen kauneus. Nähtäväksi jää saammeko yhden paluumuuttajan lisää Pohjois-Karjalaan. Toisaalta kuten oheisen kuvan tuoma todistusaineisto hyvin osoittaa ei Jarmo voi moisista ajatuksista paljoa syyttää.















Lieksan satamasta matka jatkui Ruunaan Neitikoskelle. Paikalla heitä odotti paikallinen melontaopas joka oli järjestänyt heille retken "High Lightina" koskenlaskua Ruunaan Neitikoskella. Koskenlasku ei pariskunnnan yllätykseksi tapahtunutkaan ihan perinteiseen tyyliin kumilautalla tai koskiveneellä vaan tamden-koskikajakilla. Majoittautumisen jälkeen siirryttiin Neitikosken niskalle jossa pienen harjoittelun ja turvaohjeiden jälkeen oli vuorossa itse koskenlasku. Neitikoski on erittäin turvallinen koski lämpimän veden ja kivettymyytensä vuoksi. Parasta ja haastavinta itse koskessa on se että itse suurin "kurimus", kuuluisa Neitikosken stoppari odottaa laskijaa heti kosken alussa. Merkille pantavaa oli että verbaalisesti lahjakkaana ja puheliaanakin tunnettu Jarmo päätti kuunnelle hyvän oppilaan tavoin melontaohjaajansa ohjeita. Lisäksi lähestyvä stoppari sai Jarmonkin kovin hiljaiseksi. Laskun jälkeen Jarmon rantauduttua Neitikosken kävelysillan juureen ei tunteille tuntunut löytyvän sanoja. Sitä itsensä voittamisen tunnetta ei kuulemma voinut edes kuvailla. Jarmon jälkeen olikin sitten vuorossa parinkunnan kauniinpi osapuoli joka myös selvitti kosket upeasti. Lasku kiehtoi molempia siinä määrin että he päättivät laskea kosket useamman kerran. Ohessa molempien taiturein tyylinäytteet:

Jarmo Viteli:















Ja Arja Viteli:















Illalla oli vielä ohjelmassa saunomista ja uitia Neitikosken suvannossa. Illallisen jälkeen oli aika käydä yöpuulle. Seuraavana päivänä he jatkoivat matkaa Ruunaan Retkeilykeskuksen kautta takaisin Joensuuhun. Joensuussa oli aika käydä läpi retken antia. Jarmo piti Joensuuta ja Pohjois-Karjalaa erittäin potentiaalisena Tapahtumamatkailu paikkana. Joensuu kokous, kongressi ja tapahtumatiloineen yhdessä Pielisen Karjalan oheisohjelmien kanssa tarjoavat vertaansa vailla olevat puitteet eri tapahtumille. Vielä kuin pisteeksi iin päälle muistivat Joensuun Parkkiperhoset torille autonsa parkkeeranneita pitkänmatkalaisia lahjalla joka säästi heidän matkakassastaan 40 euroa. Mitä parasta PR:ää koko kaupungille. Vitelit halusivat erityisesti kiittää Kareli Expertiä upean lomansa järjestämisestä Pohjois-Karjalaan sekä Joensuun Parkkipirkkoja sekä Timanttiset Kulta Centeriä loistavista lähdöntunnelmista.























Jos jotain lukijaa kiinnostaa oheisen kaltaiset elämykset tulee heidän ottaa viipymättä yhteyttä osoitteeseen:

www.visitkarelia.fi

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Tulikivisiä Karnevaalitunnelmia Suomen Kivikeskuksessa

















Perjantaina 2.7.2010 Suomen Kivikeskuksessa Juuassa vietettiin Tulikivi Oyj:n henkilöstöpäiviä.

Ohjelmassa oli hyvää ruokaa, juomaa ja musiikkia. Sää oli loistava joka yhdessä Kivikeskuksen miljöön kanssa loivat loistavat puitteet itse tapahtumalle. Tervetulopuheiden jälkeen palkittiin ansioituneita työntekijöitä. Seuraavana vuorossa olivat Samban Tulikivenkuumat rytmit jotka siivittivät koko väen upeaan juhlatunnelmaan.

















Ilahduttavinta itse tapahtumassa oli se että Tulikivi-konsernin tapojen mukaisesti kyseessä oli koko perheen juhla. Lapsiperheet oli huomioitu erittäin hyvin järjestämällä heille monenlaista oheisohjelmaa. Kivikeskuksessa koko Heinäkuun ajan lapsille järjestetty ohjattu Kiviaskartelu oli todellinen hittituote.
Kiviaskartelussa perheen pienimmät saavat maalata ja muovata savesta erilaisia esineitä. Paikka on auki päivittäin klo 13.-16.00 välisenä aikana. Suosittelemme lämpimästi. Taatusti mukavaa yhdessä olemista ja tekemistä koko perheelle.

















Kivikylässä on todella huomioitu koko perhe. Sillä aikaa kun perheen lapset tekevät saviesineitä voi perheen naispuolinen väki käydä Kermansavi-astiasto ostoksilla tai Kaj Stenvallin Luvassa Lämpenevää taidenäyttelyssä. Samaan aikaan voi perheen miespuolinen väki ihailla uusimpia uunimalleja tai käydä katsomassa Geotietokeskuksen kerrontaa kivien ihmeellisestä maailmasta. Tai miksei vaikkapa toisin päin.

















Nälän yllättäessä päivän voi päättää Tulikiviravintolassa. Jos olet ajamassa ohi niin kannattaa alkaa jarruttamaan jo hyvissä ajoin tai poiketa päiväreissulla kauempaakin. Kivi on oikeasti tarua ihmeellisempi asia.